Valjala torte saab linnas Mamsli pirukapoest (7)

Valjala torte saab linnas Mamsli pirukapoest

TEEVAD KOOSTÖÖD: Kellele kohvi, kellele torti. Vasakul kaks mamslit, mamsel Mai ja Valjala tordimeister Helina Mäekivi. Foto: Sander Ilvest

Kuressaares Turu tänaval apteegiga ühes majas asuva Mamsel Mai pirukapoes pakutakse nüüd lisaks pirukatele Valjala tordimeistri Helina Mäekivi torte.

“Mul on väga hea meel selle üle, sest ma ei jõua kõiki asju ise teha,” ütles hinnatud pirukameister mamsel Mai ehk Mai Suurpere, lisades, et tal on küll ka abiline, kolmas mamsel Reena Siimer, ja üks praktikant, ent käsitöö-küpsetised võtavad siiski aega.

“Ma ise tegin ka torte, aga nüüd on valik tunduvalt suurem,” rõõmustas mamsel Mai.

Helina Mäekivi teeb tordid valmis oma koduköögis Valjalas. Kuressaare ametikoolis pagar-kondiitriks õppiv Helina Mäekivi on mamsel Mai juures ühtlasi praktikal.

Valjalas varem seebitegijana tuntuks saanud ettevõtlik Helina on meisterdanud torte möödunud aasta algusest. Kõige rohkem tellitakse tema sõnul martsipanitorte. Lähitulevikus on Helina Mäekivil plaanis pakkuda klientidele ka võimalust, et kui neil vaid tahtmist on, võivad nad tordi peale mõne pildi saada.

“Iga tellimus on erinev ja iga tordiga mõtled midagi uut välja. See on loov ja loominguline töö,” sõnas Helina Mäekivi. Mamsli pirukapood on tema kinnitusel kena ja kodune koht, kus pakutakse kõike head ja paremat. Tort tuleks muidugi ikka paar päeva varem ära tellida.

Print Friendly, PDF & Email