VIDEO: Kaitseliit tahab Kuressaarde 40-meetrise masti püstitada (16)

Mastisaaga

Autor: Sander Ilvest

Jaanuaris üritas kaitseliit Kuressaares ilma linnaga kooskõlastamata paigaldada kesklinna endale uue, ligi 40-meetrise sidemasti ja seekord jäi tegu küll katki, aga nüüd aetakse asja ametlikult ja end kuurortlinnaks pidav Kuressaare võib kesklinna saada piirkonna kõrguselt teise objekti.

Kümme aastat tagasi paljude kuressaarlaste jaoks ootamatult linna peatänava äärde kerkinud piirivalve sidemasti on linnaametnikud tagantjärele nimetanud apsakaks. Praegu valitseva koalitsioonileppesse sai lausa eesmärgina sisse kirjutatud selle masti teisaldamine, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Praegusest piirivalve sidemastist linnulennult paarisaja meetri kaugusele tahab nüüd kaitseliit oma sidemasti paigaldada. Tõsi, piirivalve sidemastist küll 27 meetrit madalama, aga samas ikkagi Kuressaare teistest nn kõrgehitistest – veetornelamust ja Laurentiuse kiriku tornist isegi mõned meetrid kõrgem.

Print Friendly, PDF & Email