Saarlased tulid TTÜ-ga Schenkeri liiga meistriks (1)

Saarlased tulid TTÜga Schenkeri liiga meistriks

VÕITJAD: TTÜ mängijad võivad rõõmustada. Esiplaanil (nr 7) üks TTÜ saarlastest mängijatest – Siim Ennemuist. Foto: Ago Tammik /Delfi

Pühapäeval Pärnus Schenkeri liiga finaalis Pärnu VK 3 : 2 alistanud TTÜ meeskonnas krooniti meistreiks Siim Ennemuist, Karel Ellermaa, Karlis Mesila ja Mihkel Tanila.

Kuigi Pärnu VK oli põhiturniiri võitja ja TTÜ neljanda koha meeskond, pealinlased vastase ees aukartust ei tundnud. TTÜ põhikuuikusse kuulunud saarlane Siim Ennemuist märkis, et kindlasti ei olnud meeskond enne nädalavahetust favoriit ja seepärast mängis vabalt, lisapingeteta.

“Vastased olid surve all ja nemad ei saanud pingega hakkama,” tõdes finaalis oma meeskonna edusse 13 punkti panustanud Siim Ennemuist. “Kui läksime finaali mängima, ütles treener, et kaotada pole midagi, ainult võita. Võidukohustus oli Pärnul.”

Ennemuisti hinnangul mängiti Pärnu üle eeskätt hea serviga, millega vastane võrgust kaugele suruti. “See võimaldas meil olla resultatiivne blokis ja tulemuslik kaitses. Võistkonna vaim tegi asja ära, kuigi mingi osa on kindlasti ka treenerivahetusel,” lausus ta.

Meistritiitli väärtust tõstab ka liiga mitmekordse võitja Selveri alistamine poolfinaalis 3 : 2. Ennemuisti sõnul olid poolfinaal ja finaal võrdselt rasked. “Positiivne on see, et suutsime end mõlemal korral pärast kehva neljandat geimi viiendaks kokku võtta. See on uskumatu, aga saime hakkama,” jagas keskblokeerija meeskonnale tunnustust.

Kuigi võideti Eesti-Läti ühisliiga, Ennemuist meeskonda kohe algavatel Eesti meistrivõistlustel favoriidiks siiski ei pea. Poolfinaalis ollakse taas vastamisi Selveriga, kes tahab end TTÜ vastu kindlasti tõestada.

Print Friendly, PDF & Email