Ilmajaam hoiatab tugeva tuisu eest

Laupäeva orienteeruvalt kella 15-17 paiku jõudis Hiiu- ja Saaremaale lumesadu, mis levis hilisõhtuks mandril idapiirini.

Lõuna- ja kagutuul tugevneb 7-12, puhanguti 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Tuiskab ning teedele tekib tuisuvaale. Pühapäeval lumesadu ja tuisk jätkuvad ja sadu on kohati tugev. Pärast keskööd tuul lühiajaliselt mitmel pool nõrgeneb, kuid hommikuks pöördub tuul kirdesse ja põhja ning paisub uuesti puhanguti 15-18, Lääne-Eesti saartel 13-18, puhanguti 20-25 m/s.

Seoses halvenevate ilmaoludega võib õhuliini rikete tõttu tekkida elektrikatkestusi, millest enim on ohustatud saared ja rannikualad. Elektrilevi avariimeeskond on viidud kõrgendatud valmisolekusse, et likvideerida rikked esimesel võimalusel. Kokkulepped on tehtud partneritega ja brigaadid on valmis rikkeid kõrvaldama ka öösel.

Elektrikatkestustest palume teada anda telefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.

Print Friendly, PDF & Email