Sardellid läksid kärssama (1)

Neljapäeva õhtul kutsuti päästjad Kuressaare linnas Smuuli tänavale, kuna helistaja kuulis ühes korteris suitsuandurit töötamas ja tundis kortermaja koridoris ka kärsahaisu.

Päästjad sisenesid korterisse, kus selgus, et pliidil kärssasid sardellid ja korteri perenaine magas kõrvaltoas. Päästjad äratasid perenaise ja andsid ta meedikutele üle. Kiirabi viis naise tervisekontrolliks haiglasse. Päästjad tõstsid toidu pliidilt ja tuulutasid toad. Korteris oli kaks suitsuandurit, mis olid aga tõstetud kapi otsa. Õnneks hakkas üks neist tööle ja andis naabritele toidu kõrbemisest märku.

Päästeameti pressiesindaja Evelin Trink rõhutas, et suitsuanduri õige koht on laes. Ainult korrektne paigaldus tagab suitsuanduri õigel ajal tööle hakkamise, mis võib suurema tulekahju ära hoida.

Päästetöid raskendas asjaolu, et kortermaja hoov oli autosid täis pargitud, üks neist seisis otse trepikoja sissepääsu ees. Samuti oli hoovis rohkesti lund, mistõttu päästjad ei pääsenud maja lähedale ja alustasid päästetöid tänavalt.

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles, et tema võimuses ei ole keelata inimestel autode parkimist kortermaja hoovis. Küll aga peaks inimene enne järele mõtlema, kui pargib auto maja välisukse ette nii, et sellest ka kanderaamiga mööda ei mahu. Sel korral ei olnud õnneks siiski tegemist tulekahjuga.

Lindmäed pani imestama ka see, et töötavast suitsuandurist teavitas päästjaid juhuslik möödakäija. Pärast tunnistasid ka naabrid, et suitsuandur oli töötanud vähemalt pool tundi.

Print Friendly, PDF & Email