Täna avatakse Pihtlas renoveeritud pritsumaja (1)

Täna kell 13 teevad Pihtla vabatahtliku päästekomando päästjad renoveeritud pritsumaja uksed pidulikult lahti. 

MTÜ Pihtla Pritsumehed juhatuse liige Rain Metsmaker ütles, et avamisel nad voolikust vett ei pritsi, sest väljas on külm. Kindlasti lõigatakse aga lint ühiselt läbi. Üllatus on meestel kohaletulnute jaoks siiski plaanis, kinnitas Metsmaker.

Hoones on 240 ruutmeetrit kasulikku pinda. On garaaž, õppeklass, riietusruum, saun-pesuruum, abi- ja laoruum.

Päästekomando rajas endale pritsumaja endisse töökojahoonesse, mille mittetulundusühingu asutajad 2008. aastal soetasid. Hoone esmast korrastamist toetas Pihtla vald 50 000 krooniga, mille eest sai maja soojustuse, uksed ja aknad. Vajaliku ehitusmaterjali andsid kohalikud ettevõtjad. Siis tehti remonti talgute korras, omakandi inimeste abiga.

Hoone edasine remont läks maksma 120 000 eurot, millest suurema osa andis PRIA, osaleti kahes taotlusvoorus. 10% panustas Pihtla vald. Päästeamet toetas õppeklassi sisustamist.

Praegu on MTÜ-s Pihtla Pritsumehed 14 liiget. Päevasel ajal on väljakutsevalmiduses ettevõtjad ja need mehed, kellel on paindlik töögraafik. Õhtul ja öösel valvavad päeval kellast kellani tööl käivad seltsiliikmed.

Väljakutseid on olnud 114 ja mitmel korral on Pihtla vabatahtlikud jõudnud õnnetuskohale esimestena. Suurt rõhku pannakse ennetustegevusele. Viimati käidi väljakutsel eelmisel nädalal Kuressaares Kastani tänaval.

Päästeameti Lääne päästekeskuse juht Ivar Kalda-saun ütles, et Pihtla vabatahtlike entusiasm oma asja ajamisel on heaks eeskujuks teistele. “Just selline terviklik, nii inimeste, hoone kui ka tehnika arendamine tagab tõhusa vabatahtliku päästeteenistuse, mis loob kogukonnas kindlustunde ja jätkusuutlikkuse,” märkis Kaldasaun.

Print Friendly, PDF & Email