Süüdimõistetu: keelake mul joomine! (4)

Kuressaare kohtumaja tuli vastu ühe süüdimõistetu soovile ja lisas talle käitumiskontrolli ajaks täiendava keelu – mitte tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Purjuspäi toime pandud peksmise eest süüdi mõistetud 32-aastane mees esitas kohtule vastava palve ise, väites, et ei suuda muidu alkoholitarvitamisest hoiduda.

Kohtumääruses seisab, et mehele mõisteti vangistus tingimisi ja määrati, et seda ei pöörata täitmisele, kui ta kahe aasta jooksul uut kuritegu toime ei pane. Paraku oli tema kriminaalhooldusametnik sunnitud tegema kohtule erakorralise ettekande, et mees “ei ole olnud valmis oma joomiskäitumist muutma, ta on vestlustele korduvalt tulnud alkoholi tarvitanult ja alkoholijoobes olles on väidetavalt jätkanud kannatanu ähvardamist”.

“Alkoholiprobleemi lahendamise võimalusena näeb talle alkoholitarvitamise keelu määramist,” vahendas kriminaalhooldusametnik. Kohus nõustus sellega ja määras mehele käitumiskontrolli ajaks kohustuse alkoholi mitte tarvitada.

Print Friendly, PDF & Email