Kastiauto ehitamine oma kätega

Kastiauto ehitamine oma kätega

VÄIKE, AGA TUBLI: Selle auto ehitamisel polnud eesmärgiks mitte efektne välimus, vaid funktsionaalsus. Ja seda on piisavalt! Foto: erakogu

Põhiliselt Saaremaal, aga aeg-ajalt ka mujal Eestis võib näha sõitmas üht rohelist Lada-kastikat, mis omanäolise disainiga juba kaugelt silma hakkab. Tegemist on Kuressaare mehe Peep Hommiku iseehitatud tööautoga, kus on kasutatud arvukalt huvitavaid tehnilisi lahendusi.

Peebu perel tekkis aastaid tagasi vajadus senisest veidi suurema auto järele ja kuna Kuressaare postkontori vana VAZ-2104 pidi kohe-kohe müüki minema, siis sai sellele silm peale pandud. Paraku hakkas müügiprotsessi algus venima ja nii soetati perre hoopis VAZ-2102. Enne selle kasutusele võtmist otsustas Peep autole aga pika ja põhjaliku remondi teha ning just sel ajal pandi ka algul soovitud VAZ-2104 müüki. Oksjon õnnestus ära võita ja “null-neli” võeti kohe aktiivsesse kasutusse, sest autot oli vaja. Siis sai aga varem ostetud VAZ-2102 remonditud ja hiljem ostetud auto jäi nii-öelda üle.

“Vana ja veidi väsinud välimusega null-neli jäi mulle lihtsalt tööautoks,” selgitab Peep. “Kuna sageli oli aga vaja suuremaid-raskemaid asju vedada ja universaalkerega auto puhul on laadimine mõnikord väga ebamugav, tuli mõte ehitada endale selle baasil kastiauto.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email