Äkki läheks varem õhtule? (4)

Tants baaride-klubide-pubide sulgemisaja ümber jätkub. Millega pole hakkama saanud Kuressaare linn, selle võttis jõuliselt käsile pealinna valitsus – kui muidu kõrtse varem kinni ei saa, tuleb seadust muuta!

Sama oleme meiegi ühes juhtkirjas Kuressaare linnavalitsusele soovitanud, kuid meie linna juhid otsustasid minna lihtsama vastupanu teed ja baaripidajatega kokku leppida. Ehk siis lasti endale lihtlabaselt pähe istuda.

Jutt, et kõrtside sulgemine kell viis hommikul oligi linnavalitsuse eesmärk ja nüüd saavad kojamehed rahus oma tööd teha, ei päde – ka politsei osutas oma esildises just ööbaaride kauasest lahtiolekust tingitud kuriteoohule.

Aga arutagem veel kord – kas ühtede piduõhtu peab teiste tööpäeva sisse sõitma? Kas tõesti jääb nuts teenimata, kui hommikuni pidutseda soovijad veidi varem koju saata?

Ja mitte kell viis, vaid näiteks kell kolm öösel, aga avada lõbustusasutused see-eest lausa mitu tundi praegusest varem.

Et seda pole mõtet teha, kuna rahvas niikuinii oma harjumusi ei muuda, on eelarvamus. Kui klubi ikka kell kolm kinni pandaks, pole ju mõtet pidutsemist alustada kella ühest-kahest öösel.

Ja mine tea, äkki tooks varasem avamisaeg kõrtsude kassasse mõne sendi koguni juurde. Selmet kusagil mujal öist pittu minekut oodates end korralikult “käima tõmmata”, ostetaks need joogid hoopis baariletist.

Print Friendly, PDF & Email