Margus Vanaselja: meie äris õhku müüa ei saa (2)

Margus Vanaselja meie äris õhku müüa ei saa

PRESIDENDI TUNNUSTUS: Läinud laupäeval tunnustas Margus Vanaseljat Valgetähe teenetemärgiga Eesti president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Arno Mikkor

Vabariigi aastapäeval president Toomas Hendrik Ilveselt Valgetähe IV klassi teenetemärgi saanud laevaehitaja, Baltic Workboatsi üks omanikest Margus Vanaselja süstib ettevõtjaisse eneseusku, öeldes, et kellelegi alt üles vaadata pole vaja. Veelgi enam – ei maksa arvata, et ise hakkama saada pole võimalik.

Kas teenetemärk tuli teile üllatusena või aimasite kuskil hingesopis, et millalgi võib midagi taolist teid oodata?

Tegelikult tuligi üllatusena. Siiamaani on olnud tunne, et need teenetemärgid on rohkem poliitikute ja kultuuriinimeste rida. See, et ettevõtlust tunnustada otsustati, teeb heameelt, ent seda au ei saa ma vaid endale võtta. Esiteks pean seda jagama oma äripartneri Märten Vaikmaaga, kellega koos oleme pea 20 aastat seda asja ajanud. Eks see kaudselt ole ka tunnustus kõigile tegusatele inimestele meie firmas ja mujal. Üksi ei teeks siin midagi ära. Oluline on kogu taustsüsteem.

Näiteks peavad ju meie kliendid kuidagi siia Saaremaale saama. See tähendab, et väga oluline on hea lennuühendus Euroopast Tallinna ja sealt Saaremaale välja. Et lennupileti saaks mujal maailmas osta otse Saaremaale!
Vähem tähtis pole, et klientidel oleks hea, mugav ja turvaline. Head hotellid, söögikohad ja kogu muu ümbritsev positiivne keskkond ja inimesed… Ei ole üldse harv juhus, et kliendid, kes on tellinud laeva, tulevad Saaremaale tagasi. Perega puhkama.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email