Juhtkiri: Ega’s koer niisama haugu

Saarte Kalandus on jälle ajaleheveergudele jõudnud. Kahju küll, kuid viimasel ajal kipub see organisatsioon leheveergudele jõudma vaid lugudega sellest, kuidas rahajagamisel jällegi kahtlane mekk man on. Vaevalt et mittetulundusühingu mitte just väga hiljutine juhatuse esimehe vahetus ka päris põhjuseta oli.

Tänane lugu sellest, kuidas rahataotlusele küsitakse eksperthinnangut konkurentidelt, on tõepoolest küsimusi tekitav. Arusaadav, et agarikuturul on tegijaid vähe, kuid kas see annab põhjuse kellegi äriplaani konkurendile avada?

Usutavasti oleks eksperthinnangu saanud ka mõnelt teadlaselt või pädevalt äriinimeselt. Äkki poleks neilt aga tulnud sellist hinnangut, nagu nüüd tuli.

Tinureki esitatud kaebuses on vahest esmakordselt mustvalgel välja toodud arvamus, mis kuluaarides on juba varemgi liikunud. Saarte Kalanduse tegevjuht on usaldust kaotamas. Pöide kandis öeldi vanasti: “Koer ikka sõnni augub, kut võeras tuleb.” Teadis juba vanarahvas, et jutud tühja koha pealt tavaliselt ei teki.

Print Friendly, PDF & Email