Metskülas jagus tänusõnu paljudele (3)

Metskülas jagus tänusõnu paljudele

PIDUPÄEVATORDILE: Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep, Metsküla külavanem Mati Maripuu ja Pärsama kultuurimaja juhataja Aina Tomson on valmis 15-kilost torti lahti lõikama. Foto: erakogu

Vabariigi aastapäeva aktusel Metskülas jagas külavanem Mati Maripuu ohtralt tänukirju ja medaleid ning sai ise teeneteplaadi.

Metsküla külaseltsi esimese teeneteplaadi andis teenekale maaelu edendajale Mati Maripuule üle seltsi juhatuse esimees Rein Olesk. Plaadil oli tekst “Tänutäheks tublile külavanemale Mati Maripuule. Metsküla küla 2013”.

Mati Maripuu, kes korraldas äsja uuenduskuuri läbinud seltsimajas oma teise vastuvõtu, andis ise välja 20 tänukirja ja mitukümmend kadakapuust, rahvusliku ornamentikaga medalit. Külaseltsi ja külavanema tänu kuulusid seltsimaja renoveerijatele, valla juhtidele, kõigile, kes külaelu edendamisele üht- või teistpidi kaasa aidanud.

Leisi vallavanema Ludvik Mõtlepa ja Metsküla külavanema Mati Maripuu pidulikul vastuvõtul laupäeva pärastlõunal oli kohal enam kui sada inimest. Valla aasta tegijaks kuulutati Leisi autoteenindus OÜ. Tunnustussõnu ütlesid ja meeneid jagasid volikogu esimees Andrus Kandima ja vallavanem Ludvik Mõtlep. Meeleoluka kontserdi andsid Metsküla, Karja, Leisi ja Pärsama taidlejad.

Kell 21 kutsus külavanem peolised õue ilutulestikku vaatama. Peolaua eest hoolitsesid külainimesed ise. Peasponsor oli lüpsifarmi pidav külavanem. “Ma natuke võtsin kaasa – 10 kilo suitsuliha, pirukaid, veini ja leiba,” jäi Mati Maripuu omapoolse kommentaariga tagasihoidlikuks. Laua ehteks oli aga 15-kilone tort.

Mati Maripuu tõdes, et aastakümneid ei ole Metsküla vana koolimaja näinud korraga nii palju elevil inimesi ja selles on oma tegemistega “süüdi” külarahvas ise. “Igal Eestimaa külal on praegu kaks võimalikku valikut – kas lüüa lootusetult käega ja lasta külal hääbuda või tegutsema hakata, leides eestvedajad ja küla elama panna. Metskülal on korda läinud just see teine variant,” rääkis külavanem.

Kes korralikult tööd teinud, see võib ka lustlikku pidu pidada. Taniel Varese ja Ühe Kange lugude saatel tantsijaid jagus mitmeks tunniks.

Print Friendly, PDF & Email