Keskmine palk ja tagastatav tulumaks (3)

Viimastel päevadel küsivad lehetoimetusse helistavad inimesed üha sagedamini, millal laekub nende arvele tulumaksutagastus.

Kahjuks peame vastama, et Saarte Hääl inimestele tulumaksu ei tagasta. Siiski viis küsimus mõtted sellele, et viimaste aastate majandusraskused on kodusaarele tööle jäänud inimesed viinud viimase piirini.

Need mõned sajad eurod, mis inimesed lähiajal tagasi saavad, on täisajaga töötajaile ilmselt ainus lisaraha, mille eest logisema kippuvat autot remontida või kolossaalselt kasvanud elektriarvet maksta.

Sellele viitab ka meie teine tänane lugu, mille järgi saarlaste keskmine palk oli mullu tervelt 100 eurot väiksem kui naabersaarel Hiiumaal.

Millest selline vahe tekib, ei tea. Küll aga peaksid poliitikud tõsiselt mõtlema hakkama selle üle, et viie aasta pärast, kui tähistame Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva, oleks siin veel inimesi, keda vastuvõttudele kutsuda.

Kui hiidlaste palk sama jõudsalt kasvab, hääletavad saarlased ehk jalgadega ning nn orjalaevad hakkavad nädalavahetustel voorima Triigi ja Sõru vahet.

Print Friendly, PDF & Email