Remont – kas rõõm või mure?

Remont – kas rõõm või mure?

Foto: Peeter Kukk

Remont on üks tõsine ettevõtmine ja tõsine töö, kuid ilma selleta ka ei saa. Kust otsast siis alustada ja kuidas teha nii, et remondimure asenduks rõõmuga.

AS Karukell juhataja Toomas Ringvee kutsub Oma Kodu parasjagu töösolevale ehitusobjektile, sest oma silm on ikka kuningas. Korteriomanik on otsustanud oma vannitoale värskema ilme anda. Selleks oli ka praktiline vajadus. “Midagi ei jäänud üle, eelmine remont oli päris halvasti tehtud,” ütleb peremees. Möödunud sajandi seitsmekümnendate lõpus või kaheksakümnendate alguses ehitatud maja hakkab väsima ja vajab kõpitsemist. Niisiis – ruumi põrand vajas tõsist uuendamist. Kui tõsist, seda ei aimanud esialgu korteri peremees ega ka ehitajad.

“Esimesel ülevaatusel ei tundunud asi sugugi halb,” meenutab Ringvee. “Pealtnäha paistis ehitus päris korralik, aga ajad ja maitsed on muutunud ning omanik soovis vannioas näha juba kaasaegseid materjale, dušikabiini ja muud uuemat inventari. Vaatasime, et seintel on näha hallituse märke, see viis mõtted põrandaküttele ja ventilatsiooni parandamisele. Võtsime vanad plaadid seintelt maha, viisime välja WC poti, et panna paika soojustus ja põrandaküte.”

Ja siis algasid tõelised üllatused. Ei korteriomanik ega ehitajad osanud oodata, et põrand, ehk siis alt keldri poolt vaadatuna vahelagi oli nii räbal, et kukkus täies ulatuses alla keldrisse. Järele jäi suur tühi auk. “See oli tõesti esimene selline juhus. Läks õnnelikult ja keegi inimestest viga ei saanud, ei korteris ega keldris!” Väidetavalt jäänud keldris terveks isegi moosipurgid.

Edasi loe veebruarikuu Oma Kodust.

Print Friendly, PDF & Email