Paremat riiki kui Eesti… (2)

“Paremat elu kui praegu pole olemas,” ütleb tänases lehes meie riigiga ühel aastal sündinud muhulane Paavel Tuusti. Kindlasti on talle palju vastuvaidlejaid. Teame ju kõik, kui vaeselt elavad paljud pered ja ka pensionärid.

Ent ligemale 95 aastat siin ilmas elanud, mitu riigikorda ja sõja üle elanud mees teab, mis ta räägib. Taluperes sündinud ja üles kasvanud mees teab sedagi, et pensionid on uuema aja komme, talumehel polnud riigilt mingit pajukit oodata, ta tegi jõudumööda tööd veel vanuigi ja loota oli tal ainult oma lastele.

Tööd tegema õpetatud ja kokkuhoidlikult elama harjunud mees teab ka, mis väärtus on oma riigil. Aga meie, kas oleme unustanud lubaduse süüa kas või kartulikoori, peaasi, et oma riigi tagasi saaks?

Mõelgem siis homme, oma riigi sünnipäeval sellele, mida saame ise teha selleks, et meil siin, oma riigis, oma kodus parem elada oleks. Ja sellelegi, et paremat riiki kui Eesti ei ole olemas. Ainuüksi sellepärast, et me oleme siia sündinud.

Kaunist vabariigi aastapäeva!

Print Friendly, PDF & Email