Mihkel Räimest sai olümpiakandidaat

Eesti jalgratturite liit nimetas Itaalia profiklubis Amore & Vita sõitva 19-aastase Mihkel Räime 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängude kandidaadiks.

Olümpiakandidaatideks on arvatud Gert Jõeäär – Cofidis; Mart Ojavee – Champion System; Martin Loo – Hard Rock Merida (MTB); Mihkel Räim – Amore & Vita; Rein Taaramäe – Cofidis; Rene Mandri – Peolotn/ EC Saint-Etienne Loire; Tanel Kangert – PRO Team Astana ja ainsa naisena Grete Treier – S.C.Michela Fanini Rox.

EJL-i peasekretär Urmas Karlson ütles, et kandidaatide nimekirja kokkupanemisel arvestas treenerite nõukogu ratturite võimekusega ja nende valmisolekuga kõrgeimal tasemel võistlemiseks.

“Jalgrattaspordis saavad riikide koondised võistelda ainult tiitlivõistlustel ja peamiselt sõidavad mehed oma klubi eest,” selgitas Karlson. “Kandidaatide väljapanemisel lähtutigi sellest, millistes klubides mehed sõidavad ja kus nad võistlevad. Kuna Mihkel Räim sõidab praegu nimekas klubis ja peaks pääsema tõsistele võidusõitudele, siis temaga kindlasti ka arvestatakse. Need võistlused peaksid tagama selle, et ta on valmis maailma tippudega konkureerima.”

Londoni olümpiamängudel oli Eestil nii meeste kui ka naiste grupisõidus üks koht. Urmas Karlsoni sõnul on eesmärgiks seatud tagada Rio de Janeiros koht kolmele mehele ja ühele naisele.

1996. aastal Atlantas toimunud olümpiamängude maanteeratturite grupisõidus esindas Eestit ka saarlane Andres Lauk.

Print Friendly, PDF & Email