Saarlastel oli Tourestil palju uut pakkuda (1)

Saarlastel oli Tourestil palju uut pakkuda

ÜHISE ESMÄRGI NIMEL: Messikülastajaid kutsusid saartele (vasakult) Sirje Murumets (Saaremaa Spa Hotellid), Gerta Tamm (Kaali külastuskeskus) ja Anu Noor (Angla pärandkultuurikeskus). Foto: erakogu

Nagu juba tavaks saanud, tunti ka seekordsel turismimessil Tourest saarlaste tegemiste vastu kõvasti huvi.

Saarlaste 40 m2 suurune messiboks oli seegi kord kujundatud merelises stiilis. Sinine vaip sümboliseeris merd ja laes rippuvad dekoratsioonid lainetust. Siin-seal tõmbasid pilku karused köied ja plokid. Aga tõelise saareliku tunde lõid toredad triibusärkides ja madrusemütsides saarlased ise.

Kuressaare linna vanemarhitekti Kadri Randoja panust saarlaste messiboksi kujundamisel hindasid vääriliselt ka messikülastajad. Turismiwebi läbiviidud parima messiboksi valimisel tuli Saaremaa “Puhka Eestis” halli eksponentide hulgas teisele kohale.

Saaremaal puhkamise võimalusi käis messil tutvustamas 10 ettevõtet: Saaremaa Spa Hotellid, Kaali-Angla-Panga, GOSPA, Loona mõis – Vilsandi rahvuspargi keskus, Sõrve külastuskeskus, Saarepuhkus, Muhu turismi assotsiatsioon, Arensburg Boutique Hotel & Spa, Kõue-Mardi turismitalu ja Pidula mõis. Messil osalemist koordineerisid MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus ja Kuressaare turismiinfokeskus.

Saaremaa on eestlaste seas populaarne puhkamispaik ning siia tullakse ikka ja jälle tagasi. Seega oli üks sagedamini esitatud küsimusi: “Mis teil sel aastal uut on?”. Seekord oli suurepärane võimalus rääkida kõigile uute elamuste otsijatele suvel avatavast Sõrve külastuskeskusest, poole pikemast merenädalast, kaunitest purjelaevadest, mis saabuvad siia The Tall Ship Races’i ajal, Kuressaare linna 450. sünnipäevast ja paljudest teistest põnevatest asjadest, mis eeloleval suvel ees ootavad.

Lisaks juba teada-tuntud teemadele tuli saarlastel ikka ja jälle päris palju rääkida ka parvlaevaühendusest. Inimesed, kes igal aastal Saaremaal ei käi, pelgavad ikka veel kilomeetrite pikkusi praamijärjekordi. Paljude jaoks olid nüüdsed pea olematud praamijärjekorrad hea uudis.

Sel aastal osalesid messil Saarte koostöökogu toel ka väiketootjad. Peale soodsate spaapakettide tõmbavad eestlasi järjest enam puhtad kohalikud tooted. GoodKaarma aromaatsed seebid meelitasid rahvast juba kaugelt ja Siirupiemandate magusad purgikesed tõmbasid külastajaid ligi otsekui mesilasi. Populaarsemad tooted said otsa juba laupäeva õhtuks ja messi lõpuks olid müügiriiulid üsna hõredad.

Messi kõige külastatavamal ajal esinesid pealaval saarlased. Toimus auhinnamäng ning omadele oli selleks puhuks appi tulnud ka Eesti muusikataeva tõusev täht Grete Paia, kes esitas samal õhtul Eesti Laulu finaali pääsenud loo “Päästke noored hinged”.

Eesti turismiaasta üks tippsündmustest lõi seekord kõigi aegade külastusrekordi – 37 466 külastajat.

“Me tutvustasime oma saart kui puhta looduse ja hea teenindusega paika. Oleme selle nimel palju tööd teinud ja teeme edaspidigi. See on kõik meie ja saare külastajate huvides. Äsjalõppenud mess näitas, et see töö pole liiva jooksnud,” märkis ettevõtja Alver Sagur.

Print Friendly, PDF & Email