Kasse paadid läksid Helsingis hästi kaubaks (1)

Terve eelmise nädala Helsingis väldanud väikelaevamess Vene 13 Bat osutus Saaremaa paadiehitajale Kasse Paadid OÜ kordaläinuks. Kui enamasti tullakse messidelt tagasi uute kontaktide ja tellimustega, siis seekord tehti esimesed müügitehingud juba esimesel messipäeval.

Kasse paatide tootja Taavi Keert tõdes, et iga aastaga minevat mess aina paremaks. “Rõõm oli näha kogu väljapaneku, tutvustatavate paatide, lisavarustuste, päästevarustuste, purjepaatide – kõigi nende valikute kasvamist ja arenemist,” tähendas Keert. Nagu kohapeal selgeks sai, on paadimaailmas praegu suurte muudatuste aeg. “Uusi mudeleid tuleb järjest rohkem juurde ja tavapärase lähenemisviisiga paadiehitajad enam hakkama ei saa,” lausus Keert, kelle sõnul oli messil seetõttu väga palju uusi, innovaatilisi mudeleid.

Kasse paatide tootja sõnul võib uhkust tunda, et väikelaevaehituse klastri väljapanek oli võrreldes mullusel Helsingi messil olnuga pindalalt kaks korda kasvanud. “Esimesed müügitehingud sai tehtud juba avapäeval. Oli ka neid, kes tellisid või tellivad kevadhooajaks paate ette,” kinnitas Taavi Keert.

Tema sõnul oli nn merepilt palju rõõmsam kui eelmisel aastal ja seetõttu võib messilkäiguga kindlasti rahule jääda. “Eesmärk sai täidetud!” Mis Kasse paatide tootjaid eriti rõõmustas, oli see, et päris paljud messikülastajad juba teadsid nende toodangut ja seda, kus neid paate tehakse. “Tuntus tuleb tasapisi, see kõik võtab lihtsalt aega.”

Kasse Paadid OÜ oli messil väljas oma Kasse 430 ja Kasse 430 R tüüpi paatidega. “Mis paljusid soomlasi ja ka eestlasi lausa ühe jala peal hüppama pani, oli Kasse 430 mudeli erinevus Soome sõudepaatidest,” rääkis Keert, tuues välja, et sel mudelil on kena tumesinine põhi ja valge tekk.

Print Friendly, PDF & Email