Metsanotsu ja soojad juurikad

Metsanotsu ja soojad juurikad

JUURIKAD SOOJAKS: Valjala lasteaia kokk Ulvi Muul vaatab, kuidas Kaido Kirst (keskel) ja Toomas Tänav pigem komme meenutavad aedviljad ahju panevad. Foto: Sander Ilvest

Ülemöödunud reede õhtupoolik oli Valjala lasteaia köögis üsna tavapäratu. Nimelt askeldasid kööki kogunenud põnevil huviliste ringis, põlled viksilt ees, lapsevanemad – talunikud Kaido Kirst ja Toomas Tänav.

“Peaks valmima liharoog ja väikesed salatid kõrvale,” selgitas ise innukalt sibulat lõikudes ja pisaraid pühkides Kaido Kirst. Lisas muiates, et loodetavasti aitab see kõik ka süüa.

Kodus Kaido pidevalt süüa ei tee, kuna köök on tema arvates rohkem ikka naiste pärusmaa. “Aga kui talvel külm on ja midagi teha pole, siis võib ju ka süüa teha,” muheles mees. Lemmikuks peab ta kartulisalati valmistamist. Teiste asjade puhul tuleb tal oma kinnitusel vahel kaasalt nõu küsida.

Kui küsisin metssealiha valmistamise retsepti, vastas Kaido silma pilgutades, et ega saa ju kõiki saladusi välja ka rääkida. “Eks igal kokal on oma salanipid.” Tegelikult polevat seal midagi keerulist. Liha sisse pannakse küüslauku, soola ja maitseaineid. Peale tuleb majoneesist, meest ja sinepist kaste, mille autor on Toomas Tänav.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email