Kuidas ajakirjanikust kiirkorras monteerija tehti (FOTOD)

Kuidas ajakirjanikust kiirkorras monteerija tehti

TRAGID KOLLEEGID: Tootmise köögipoolele tutvustavat tiiru peale tehes näeb pea igal sammul usinaid enerpointlasi. Keegi ei oleskle niisama, kõigil näpud muudkui käivad. Foto: Sander Ilvest

Kolmapäeva hommikul ärgates ei tea ma lähemalt muud, kui et firmas Enerpoint ootab mind “uue töötaja” lühikursus, saamaks teada, kuhu tootmise köögipoolel istuda ja astuda tohib ning kuidas, millal ja miks seal üldse töö käib.

Astume fotograaf Sandriga punkt kell 8.25 – uneudu veel silmis – Enerpointi uksest sisse, teadmata, kuhu edasi suunduma peaks. Pole meist kumbki varem sellesse majja sattunud. Kuna paremat kätt olevalt ukselt vaatab vastu erkkollane hoiatusmärk, arvab piltnik, et ärme sinna ehk lähe. Nõus. Ainus teine variant on trepist üles ja selle tee me valime.

Tundub õige valik, sest seal meid tõesti oodatakse. “Anu! Anu, sinu juurde!” hõikab sekretärineiu Kaidi Ottis ning juba tipibki koridori tagumisest otsast meie poole viks ja viisakas lahke silmavaatega naine, Anu Hartikainen nimeks.
Personalijuht Anu on see, kelle ülesanne on ajakirjanik kiirendatud korras paariks tunniks monteerijaks õpetada. Vähemalt sel määral, et oleks selge, mis koht see Enerpoint õigupoolest on, kes seal töötavad ning mida nad näiteks selleks ette võtavad, et tibatilluke kleeps kedagi haigevoodisse ei saadaks.

Vaba töökoht juba ootamas

“Asume siis koolitama! Katsume tavalise 45-minutilise kursuse praegu teha 10 minutiga,” teatab ta meid suurde valgesse saali suunates ja laua taha istuma sättides. “Erik (Erik Keerberg, Enerpoint Saare juhataja – toim) pidi täna Tallinnas olema, aga lennuk hilineb ja äkki ta astub siit läbi,” tõdeb Anu naerukil sui, koosolekuruumi klaasust koomale sikutades.
Selge pilt, mõtlen, naeratan vastu ja tõden, et tore on – saabki rohkem inimesi leheloosse sisse tuua. Jõuan vaevalt istet võtta, kui uks tõmmatakse taas lahti.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email