Vallad tahavad prügivedajalt hinnatõusu kohta selgitusi (13)

Kuue valla esindajatest koosnev Maasi Jäätmehoolduse OÜ nõukogu soovib jäätmevedajalt seoses kavandatava hinnatõusuga täiendavat infot.

Ida-Saaremaal ja Muhu vallas korraldatud jäätmeveoga tegelev AS Ragn-Sells tahab 1. aprillist tõsta teenuse hinda ligi 15 protsenti. Vallad hinnatõusuga nõus ei ole ja tahavad enne hinnamuudatuse otsustamist hinnatõusu põhjuste kohta täpsemaid andmeid saada.

Ragn-Sells põhjendas hinnatõusu vajadust teenuse mitmete komponentide kallinemisega – kallinenud on nii autokütus kui ka jäätmete ladustamise saastetasu ning tõusnud miinimumpalk.

“Praegu jäätmevedaja esitatud selgitustest ei nähtu, miks see hinnatõus peaks just nii suur olema,” ütles Maasi Jäätmehoolduse OÜ juhataja Tambet Tamm, kelle sõnul tuleb ettevõtte nõukogu teema juurde uuesti tagasi pärast jäätmevedajalt vastuse saamist.

Prügivedaja taotluse kohaselt hakkaks 1 m3 jäätmete äravedu maksma praeguse 9,58 euro asemel 11,02 eurot (ilma käibemaksuta). Hinnatõus saab teoks ainult juhul, kui Laimjala, Leisi, Muhu, Orissaare, Pöide, Valjala ja Muhu vallavalitsus jäätmevedaja taotluse kinnitavad.

Print Friendly, PDF & Email