Politseijuht: olukord oli kontrolli all (8)

Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter kinnitab, et eelmise neljapäeva öösel Kuressaares Kapteni kõrtsi ees toimunu ei väljunud politsei kontrolli alt. 

Vahter rääkis eile Kadi raadiole, et politseipatrull kutsuti Kapteni kõrtsi paar tundi enne vahejuhtumit alaealiste alkoholitarbimise pärast. Noori purjutajaid ei leitud ning varahommikul sattus patrull kõrtsi ees lärmajatele peale ise.

“Patrull andis korralduse lärmamine lõpetada, mille peale üks kodanik provotseerivalt risti vastupidi hakkas veel rohkem lärmama ja eiras politseinike korraldust,” rääkis Vahter. Seepeale viidi 19-aastane nooruk politseijaoskonda ja algatati väärteomenetlus.

Peale lärmaka noormehe hakkas politseile vastu veel üks kõrtsist väljunud noormees. Kaido Vahter: “Ta nägi, et on intsident, ei süvenenud asjasse, kuid rahunes maha ja vabastati.”

Vahteri kinnitusel käitus noorte purjus lärmajate peale sattunud politseipatrull õigesti, kutsus abi ja olukord tegelikult korrakaitsjate kontrolli alt ei väljunud.

Politseijuhi sõnul on algatatud väärteomenetluse raames üle kuulatud ka mitmeid teisi isikuid. “Seal on teatud inimestel võimalik saada nii avaliku korra rikkumise süüdistus kui ka süüdistus võimuesindaja seadusliku korralduse eiramises,” sõnas Vahter.

Politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht lisas, et praegu on algatatud väärteomenetlused seoses avaliku korra rikkumisega. Politseile on teada ka fakt, et üks noormeestest lõi jalaga piirivalve sõidukit, kuid teo toimepanijat ei tuvastatud.

Saarte Hääl kirjutas eile, et vahejuhtumi käigus löödi ühele politseinikule ka vastu nina ja kõigutati sõidukit. Politsei kinnitusel seda ei juhtunud.

Janne Nurmik, Andres Sepp

Print Friendly, PDF & Email