Kaarma valla keskkonna peaspetsialist on Katrin Sagur (6)

Kaarma valla keskkonna peaspetsialist on Katrin SagurJaanuari lõpus asus senise keskkonna peaspetsialisti asendajana tööle Katrin Sagur (fotol).

Katrin on sündinud 10. mail 1984. aastal Kuressaares, mis tol ajal kandis Kingissepa nime. Pärast Saaremaa ühisgümnaasiumi lõpetamist 2000. aastal läks ta Tartusse Eesti maaülikooli keskkonnamajandust õppima. Sealsed õpingud käsitlesid nii keskkonda kui ka majandust. Pärast õpinguid Tartus suundus Katrin Tallinna magistrantuuri, valitud erialaks osutus keskkonnakorraldus. Viimase omandamine on praegu veel pooleli, kuna perre sündis poeg.

Keskkonnateemade õpinguid peab Katrin ise enda jaoks paratamatuseks, kuna see valdkond on tema silmad särama pannud üsna varasest lapsepõlvest saati. Katrin loodab, et tema poegki saab loodusearmastuse pisiku, ja kindlasti annab ta selleks omapoolse panuse, õpetades last muu hulgas ka näiteks prügi sorteerima.

Põnevaks probleemiks keskkonnaspetsialisti töös nimetab Katrin lahenduste leidmist hulkuvate koerte ja kasside probleemile. See on tema jaoks täiesti uus teema, kuid viimasel ajal on see valdkond aina enam päevakorda tõusmas ja usutavasti leiavad kitsaskohad lahenduse. Vallale palju juurde andvaks keskkonnaprojektiks peab ta Kaarmise järve saneerimistöid, oodates huviga, milline on järv mõne aasta pärast.

Keskkonnavaldkond on lai ja tööülesandeid jagub n-ö seinast seina, eriti meeldib uuele ametnikule tema töö juures see, et igal päeval on uusi ja huvitavaid ülesandeid. Kindlasti ei saa ta öelda, et eelistab mõnda keskkonnaga seotud teemat teisele, olgu selleks siis jäätmemajandus, projektid, puurkaevud vms. Tulevikus püüab ta kaasa aidata mõne reostusohtliku objekti likvideerimisele, et vähendada koormust keskkonnale.

Soovime Katrinile edu ja kordaminekuid!

KE toimetus

Print Friendly, PDF & Email