Saarte Hääl taas parima kujundusega lehtede seas (1)

Saarte Hääl taas parima kujundusega lehtede seas

Eesti ajalehtede liidu kujunduskonkursil valiti parimate sekka nii Saarte Hääle kogu lehekujundus kui ka kahe olemusloo kujundus.

Väikeste lehtede kogukujunduses (tiraaž alla 20 000) osales kaheksa ajalehte ja nominendid on lisaks Saarte Häälele Ärileht ja Järva Teataja.

Väikeste lehtede olemuslugude kategoorias osales 25 võistlustööd kaheksast ajalehest.

Neljast nominendist on kaks Saarte Hääles ilmunud olemuslugude kujundust: teabegraafika tulekahjude arvust Saare maakonnas (11. aprill, lk 6) ja lugu ujuvast saarlasest Priit Aavikust (27. november, lk 6). Veel on nominendid Lux’i (День за днём’i lisa) lugu Coco Chanelist (talvenumber, lk 16–17) ja Ärilehe lugu Hiina majandusest (11. aprill, lk 20–21).

Žürii hinnangul oli kujunduskonkursil osalenud ajalehtede tase ühtlane, kuid tipud eristusid selgesti. Lehtede üldkujundus on viimastel aastatel muutunud rahulikumaks ja elegantsemaks ning lehed eristuvad selgelt üksteisest, leidis žürii.

Võitjad tehakse teatavaks 1. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Print Friendly, PDF & Email