Linnavalitsuses kaks uut ametnikku (7)

Linnavalitsuses kaks uut ametnikku

KATRIN KOPPEL: Esimese sammuna kavatseb värske keskkonnaspetsialist teha linna ökokaardistamise, selgitamaks, mis on Kuressaares hästi ja mis ei ole. Foto: Sander Ilvest

Eilsest töötab Kuressaare linnavalitsuses keskkonnaspetsialistina Katrin Koppel. Linna heakorra järelevalvespetsialisti ametisse asub aga 18. veebruarist Karel Koovisk.

“Ma arvan, et see on hea kogemus mulle, kui edaspidist tööelu silmas pidada,” põhjendas oma kandideerimisotsust Tallinnas sündinud ja kasvanud Katrin Koppel.

Ta lisas, et kuna on varem töötanud mittetulundussektoris ja ka eraettevõtluses, siis tuleb kohalikus omavalitsuses keskkonnaasjadega tegelemine talle kindlasti kasuks.

Katrin Koppel on õppinud Tartu ülikooli Türi kolledžis keskkonnakaitset, saanud Tartu ülikoolis bakalaureusekraadi loodusgeograafia ja maastikuökoloogia erialal ning lõpetanud Central European University, omandades magistrikraadi keskkonnateaduse ja -poliitika alal.

“Põhimõtteliselt on politseitöö ja linna heakorra järelevalve spetsialisti tööülesanded suhteliselt sarnased,” rääkis vastne linna heakorraspetsialist, Kuressaarest pärit Karel Koovisk, kes on lõpetanud konstaablina sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli ja töötanud 2009–2012 politsei- ja piirivalveametis, viimati Harjumaal piirkonnapolitseinikuna.

Kuna peresse lisandus pisiperet juurde, siis otsustatigi Saaremaale tagasi tulla ja ennast siin sisse seada.

“Juhuslikult sattusin huvitava töökuulutuse peale ja mõtlesin, et kandideerin,” rääkis Karel Koovisk, kes esimese sammuna üritab end suuremate probleemidega järk-järgult kurssi viia. “Töö iseloom on ju sama, vaid kollektiiv on uus ja ise olen sünnikohas tagasi,” tähendas ta.

Linnavalitsuse kauaaegne keskkonnaspetsialist Karli Valt läks 2012. aasta aprillis pensionile ja tema tööülesanded võttis suuremas osas üle heakorra järelevalvespetsialist Heino Vipp, kes aga asus möödunud aasta detsembrist tööle MTÜ-s Saarte Kalandus.

Print Friendly, PDF & Email