Liinile kukutatud puu jättis pool Saaremaad elektrita (8)

9. veebruaril kell 12.01 jäi elektrita ligi 6500 majapidamist Kuressaare linnas, Kaarma ja Piht-la vallas. Katkestuse põhjustasid Läätsa–Mõntu keskpingeliinide lähistel tehtud metsatööd, mille käigus langetati puu ettevaatamatusest elektriliinile.

Lühise tagajärjel lülitusid välja Läätsa, Mõntu ja Nasva piirkonnaalajaam koos ligi poolt Kuressaare linna elektriga varustava Sikassaare piirkonnaalajaamaga. Avariikohale sõitis välja Elektrilevi rikkemeeskond.

Kuressaare majapidamised said elektri tagasi 50 minutit hiljem, kell 12.51, Nasva ja Läätsa majapidamised kell 12.55 ja viimaste majapidamiste elektrivarustus Mõntus taastati kell 13.08.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti kinnitusel esitatakse puulangetajale arve, mis on võrdne liini parandamise kuluga. Kui laekub põhjendatud kahjunõudeid, siis Elektrilevi hüvitab seadmete maksumuse, aga nõuab kahju välja rikke põhjustajalt, lisas ta.

Elektrilevi palub vabandust ebamugavuste pärast, mida elektrivarustuse katkemine Saaremaa elanikele põhjustas, ja juhib tähelepanu, et elektriliinide lähistel kaeve-, metsa- või muid töid tehes tuleb olla erakordselt tähelepanelik.

Print Friendly, PDF & Email