Kodukant panustab külaelu edendamisel koostööle

Reedel Kihelkonna rahvamajas toimunud IX Saaremaa Kodukandi päeval tõdes sadakond osalejat, et külaelu edendamise pant on koostöö ja veel kord koostöö.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant juhatuse liige ja tegevjuht Kaie Toobal tõstis esile saarlaste aktiivsust nii mitmesuguste ürituste korraldamisel kui ka neil osalemisel. Toobali sõnul tõuseb külades igal aastal esile uusi tegijaid, sädeinimesi, kes ühel või teisel viisil Kodukandi liikumisele õla alla panevad.

MTÜ Saaremaa Kodukant eestvedaja Elvi Viira rõõmustas siinse liikmeskonna suurenemise üle. Reedel võeti Kodukandi liikmeks vastu Sandla külade selts. Nüüd on Saaremaa Kodukandil 27 liiget.

Nii nagu taolistel päevadel tavaks, tunnustati ka reedel tublimaid. MTÜ Saaremaa Kodukant tänukirja said Kihelkonna kool, Anne Udeküll ja Leili Laanekivi, Kihelkonna vallavalitsus ja Annika Allak. Üleriigilise liikumise Kodukant tänukirjaga tunnustati Tiina Ojalat, Raimu Aardamit, Aire Aavikut, Silje Vaiku ja Reet Viirat. Saare maavalitsuse tänukirjaga autasustati staažikat külaliikumise eestvedajat Tiiu Pirni Kaarma maanaiste seltsist.

Kaie Toobal hindas kõrgelt Saare maakonna omavalitsuste osa Kodukandiga koostöö tegemisel. Reedel osales Kodukandi päeval kuus vallajuhti. Pooleldi võõrustaja rollis olnud Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam toonitas külaliikumise Kodukant rolli tähtsust just ääremaadel elu-olu kujundamisel.

Küünlakuu alguses kuulutas Kodukant välja üleriigilise konkursi “Aasta küla 2013”. Iga Kodukandi maakonnaühendus saab esitada 1. aprilliks ühe küla, mida hindajad maist juulini vaatamas käivad.

Print Friendly, PDF & Email