Saarlased La Perlast õppisid ehtsatelt roomlastelt kokakunsti

Saarlased La Perlast õppisid ehtsatelt roomlastelt kokakunsti

ITAALLASED OMAVAHEL: Restoraniomanikest itaallastel, Kuresaare restorani La Perla omanikul William Moschellal (vasakul) ja Rooma restorani That´s Amore omanikul Fabio Bongiannil oli, mille üle kogemusi vahetada. Foto: erakogu

Lugejaid ei üllata ammugi enam sellega, et ühes või teises Eestimaa linnas on Itaalia, Hiina, India, Armeenia või Vene restoran. Neis esinduslikes toitlustuskohtades pakutakse rahvusroogasid, mis eestlastelegi meelepärased.

Kuressaares Lossi tänaval asuvat Itaalia restorani (sõna-sõnalt Ristorante La Perla) teavad vist küll kõik saarlased ja paljud Saaremaa pealinna külalised. La Perla roogasid ja teenindamist on kõrgelt hinnanud nii kodulinna elanikud kui külalised, kes Kuressaares olles ikka ja jälle selles restoranis maitseelamusi nautimas käivad. “La Perlasse tullakse, et jääda kauemaks…” teavitab restorani koduleht.

Nädalapäevad tagasi jõudsid laperlalased ise tagasi pikemalt reisilt, täpsemalt õppereisilt. Kus siis veel Itaalia restorani töötajail kogemusi omandada kui mitte Roomas. “Kõik teed viivad Rooma!” Seda lauset, mis pärit Rooma valitseja Augustuse ajast (30 eKr – 14 pKr), teavad vist kõik lugejad.

Saarte Hääle toimetuse palvel annab La Perla toimkond lugejaile reisi ideest ja Roomas kogetust lähemalt teada.

 

Idee Ristorante La Perla seltskonnaga Itaaliasse õppereisile minna küpses kaua. Vahepeale jäid aga keerulised majandussurutise aastad, kus meeskonnatöö arendamine ja oskuste lihvimine jäi ainult ilusaks unistuseks, kuna rohkem tuli tegeleda eksistentsiaalsete probleemidega.

2012 oli Perlale aga hea aasta ja otsus koos Itaaliasse minna tuli juhatusele kergelt. Kust ikka peaks üks Itaalia restorani töötaja Kuressaares kogemusi saama kui mitte selle köögi kodumaalt. Kuna kõik teed viivad Rooma, siis ei olnud ka sihtpunkti valiku tegemisel mingeid muid plaane. Otsuse langetamine oli väga kerge.

Itaalia pealinn võttis meid jaanuari lõpus vastu lõbusa sagimise ja autode tuututamisega. Siinkohal peab küll mainima, et reisile eelnes põhjalik eeltöö – kus peatuda ja milliseid söögikohti külastada, et kõik päevad saaksid maksimaalselt ära kasutatud ja kogemusi saaksime nii lihtsatest pererestoranidest kui ka kõrgema klassi söögikohtadest. Peatuspaigaks valisime paljukiidetud Hotel Artemide südalinnas, kust põhiliste vaatamisväärsusteni sai rahulikult jalutada.
Pärast kohustuslikku Trevi purskkaevude külastamist sõime õhtust restoranis That`s Amore, mille omanik Fabio Bongianni viib läbi ka kokanduskursusi Fabiolous Cooking Day. Fabio õppis algul küll õigusteadust, kuid jõudis varakult arusaamisele, et tema tõeline kutsumus on kokandus.

William Moschella 
La Perla omanik

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email