Ulatuslik katkestus viis tuhandetelt tunniks elektri (11)

Laupäeva keskpäeval Saaremaal toimunud elektrikatkestus, mis puudutas tuhandeid majapidamisi, likvideeriti mõni minut hiljem kui tunni möödudes.

Elektrilevi rikkekaardi andmeil oli kella 12.01 seisuga rikkelisi katkestusi Saare maakonnas ühtekokku 191 alajaamas. Elektrita olid majapidamised Kuressaares, Kaarma, Kärla ning ka Pihtla vallas. Kui esiti tõdeti rikketelefonile helistanuile, et katkestuse likvideerimisega võib aega minna kuni kella 14-ni olid Elektrilevi kodulehel leiduva rikkekaardi andmeil kõik keskpäeval alguse saanud rikked likvideeritud siiski kella 13.08-ks.

Mis oli nii ulatusliku katkestuse põhjuseks, pole Elektrilevi veel avaldanud. Keskpäevase seisuga oli Saare maakonnas aga rikke tagajärjel elektrita üle 3200 majapidamise.

Print Friendly, PDF & Email