Suusamatkajad jõudsid Sääre tippu (FOTOD) (2)

Suusamatkajad jõudsid Sääre tippu

Foto: Sander Ilvest

Eile mõni minut pärast keskpäeva jõudsid 28 päeva tagasi Narvast startinud suusamatkajad finišisse Sõrve sääre tipus.

Kui esmaspäeval Laimjala lähedal Asval oli matkajaid veel üheksa, siis lõpuni pidas vastu kuus noort. Kogu 550 km pikkuse retke tegi kaasa neli matkajat: Kairi Kiik, Indrek Hiiesalu, Mikk Gaškov ja Uku Rooni. Neile lisaks jõudsid Säärele veel Birgit Purga ja Kristo Ets.

Mikk Gaškov (pildil) ütles merekaldal seistes, et esimese nädala lõpuks tuli tal pähe küsimus, et milleks seda kõike vaja on? Pärast aga muutus matkamine tema elu loomulikuks osaks. Finišijoonel oli ta füüsiliselt valmis matka jätkama, kuid tulevane loodusteadlane andis endale aru, et elus on ka muud olulist kui vaid suusatamine. Küll aga valgustas ta natuke järgmise aasta plaane. Nimelt üritavad noored 100 päevaga jõuda suusatades Sotši taliolümpiamängudele.

Birgit Purga kinnitusel oli matk liiga lühikene selleks, et aru saada, miks seda üldse vaja oli. Ühe põhjusena nägi Purga seda, et näiteks Mikk polnud varem Sõrve tipus käinud.

Matkajatega vaid nädal tagasi liitunud Kristo Ets läks aga pärast sihtpunkti jõudmist jääpankade vahele ujuma. Ka varem talisuplemisega tegelenud Etsi arvates ei ole talisuplus sugugi hullem kui suusamatk.

Print Friendly, PDF & Email