Saun põles märkamatult (1)

Neljapäeva öösel vastu reedet põles Valjala vallas Jursi külas maha saun. Püsti jäi ainult korstnajalg. Tulekahju toimus nii märkamatult, et keegi midagi tähele ei pannud ja info põlengust päästjateni ei jõudnudki.

“Avastasin täna (eile – toim) umbes kell üks päeval, et pole enam. Eile oli, täna enam ei ole,” rääkis Saarte Häälele sauna omanik Mati Otsing, kes ise elab Kuressaares. Ta lisas, et kõige huvitavam oligi, et keegi pole midagi märganud ega kellelegi teatanud. “Täiesti müstiline juhtum,” nentis mees, kes eelmisel päeval käis maja kütmas, kuna see oli olnud kaks nädalat kütmata.

“Ei oska arvata, millest põlema läks,” märkis peremees, kes kahjusid kokku lugenud ei ole, kuna ehitust puudutavad paberid põlesid kõik ära.

“See põles salaja maha, et keegi pole märganud,” imestas naabruses elav Anne Auväärt, kes ise jõudis sel õhtul töölt koju kella kümne paiku. “See on müstiline. Järelikult põles ta nii kiiresti ja sel ajal pole keegi ka sealt mööda sõitnud,” tähendas ta.

Valjala valla majandusosakonna juhataja Aare Külaotsa kinnitusel jõudis info põlengust valda alles eile kella nelja ajal õhtul, kui põlenud suvila naabruses elanud naisterahvas tuli vallamajasse õnnetusest rääkima.

Külaots ise eile veel kohapeal käinud ei olnud. Tema sõnul asus krundil vana talumaja, millele lisaks ehitati uut palkmaja, see aga ei ole veel päris valmis. Majandusjuhataja ei suutnud meenutada, et varem oleks vallas olnud juhust, mil hoone märkamatult ära põleb.

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ütles, et neile ei ole väljakutset tulnud. “Selliseid juhuseid on olnud, küll aastatetaguseid, et avastatakse millalgi hiljem,” rääkis Lindmäe.

Ivika Laanet, Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email