Maria Kaljuste kutsub kaalulahingusse (4)

Sel pühapäeval on Orissaare kultuurimajja oodatud kõik need, kes on viivitanud oma kaalulangetamise algusega.

“Kehakaalu langetamine on raske töö, kuid kõik see algab sinust ning parem alaku kohe,” ütleb ürituse eestvedaja, Orissaare vallas elav Maria Kaljuste, kes ise on suutnud viie kuuga vabaneda 25 kilost.

Maria kutsub kohale kõiki neid, kes on otsustanud ennast tõsiselt käsile võtta, kes tahavad olla tervemad, ilusamad, saledamad ja rõõmsamad ning saada innustust ja teadmisi, et oma kogemusi ka teistega jagada. Esialgu ei kaasata ühtegi treenerit ega arsti, pigem lähtutakse erinevatest kogemustest. “Pigem on see õlatunne ja rõõmustame selle üle, kui me suudame üksteist aidata,” tähendas ettevõtlik naine.

Sel pühapäeval kl 12 algavat kokkusaamist plaanib Kaljuste läbi viia igal pühapäeval kuni jaanipäevani. Üheskoos vahetatakse infot, jagatakse kogemusi ning püütakse lahendada kaalulangetamisega seonduvaid psühholoogilisi probleeme. Üritus on tasuta.

“Praegu on nii lahedad saated, mis annavad jõudu ja indu juurde ning mul endal on ka vaja veel alla võtta,” rääkis Maria. See aasta toob kaaluga seonduvalt Maria ellu muudki põnevat. Nimelt on tema Saaremaa talus tänavu varasuvel oodata motivatsioonikoolitust ning kaalulaagreid, kuhu kogunevad need, kes tahavad koos õppida ning oma kaaluga tegeleda.

Kolmapäeviti saab näiteks TV3 kodumaises tõsielusaates “Kaalul on rohkem kui elu”, kuhu ligi kuuesaja inimese hulgast valiti välja seitse ülekaalulist, näha nende ränkrasket võitlust iseenda ja oma kaaluprobleemidega. Nende kehakaal oli niivõrd suur, et kaaluda sai neid vaid kaubakaaluga.

Print Friendly, PDF & Email