Kuressaares jäid tuhat klienti elektrita (4)

Eile pärastlõunal kell 13.26 tekkis rike keskpingekaablis, mille tagajärjel jäi elektrita 1180 majapidamist Kuressaare linnas ja Kaarma vallas.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti andmetel põhjustas katkestuse rike Sikassaare alajaama Kuressaarega ühendavas keskpinge maakaablis. Sündmuskohale sõitis Elektrilevi rikkemeeskond.

Elektrikatkestus kõrvaldati ümberlülituste teel 90 protsendil majapidamistest 28 minutiga kella 13.54ks. Viimaste majapidamiste elektrivarustus taastati kell 14.24, kinnitas Kutti. Tema sõnul ei olnud rikke põhjus eile veel teada.

Katkestus likvideeriti ümberlülituste abil. Rikke-brigaad ühendab vastava seadme kaabliga ning kaablisse saadetud impulsside abil selgub rikke täpne asukoht. Seejärel kaevatakse rikkekoht lahti ja parandatakse.

Elektrilevi palub vabandust ebamugavuste pärast, mida elektrivarustuse katkemine eile pärastlõunal Kuressaare elanikele põhjustas.

Print Friendly, PDF & Email