Vollepoisid kuuendat turniiri järjest löömatud (4)

Vollepoisid kuuendat turniiri järjest löömatud

TEHTUD: Võitja karika annab Saaremaa spordikooli direktor Jaan Rooda meeskonna kapten Karli Allikule. Foto: Alver Kivi

Saaremaa Spordikooli noormehed ei andnud U-20 vanuseklassi võrkpalli karikavõistluste finaalturniiril konkurentidele sõnaõigust ja võistkond tõusis kuuendat korda järjest poodiumi kõrgeimale astmele.

Nädalavahetusel Kuressaares mängitud turniiril alistas Saaremaa SK alagrupis Põltsamaa SK ja Premium7/Salva Tartu 3:0, poolfinaalis Võru Spordikooli 3:1 ja finaalis 3:0 Tallinna Selveri.

Võistkonna treener Joosep Matt rääkis, et koduse turniiri eesmärk oli mullust karikavõitu korrata. “Ma arvan, et kaitsta on siiski alati raskem, kui seda enne võita,” tõdes ta. “Meil on tugev võistkond, saime kuuenda järjestikuse tiitlivõidu ja püüame sel hooajal võtta maksimumi, et saada meistrivõistlustelt veel seitsmes.”

Finaalkohtumises Selver lausa purustati, sest vastastele anti geimides 16, 16 ja 17 punkti. “Esimese geimi algul vaatasime, et pusivad hirmsasti vastu, aga siis juba geimide keskel nad enam ei suutnud, meie poisid võtsid vastaste mängutuju ära,” selgitas Joosep Matt, lisades, et poisid läksid kõvasti peale, sest ettevalmistus oli meeskonnal korralik.

Saaremaa võistkonna ülekaal oli turniiril nii suur, et ainus geim loovutati Võrule. “Minu arvates oleks pidanud nemad finaalis olema, aga karikavõistluste loosiga läks nii. Võrukad pusisid kõvasti vastu ja kindlasti tahtsid nemad ise finaalis mängida,” tunnustas Matt vastaseid.

Saarlaste treeneril oli ka, kellele panustada, sest Denis Losnikov ja meeskonna parimaks valitud Helar Jalg mängivad Selveri meeskonnaga Schenkeri liigas. Kui Losnikov sai mängida oma positsioonil, siis Jalg oli seekord kasulikum esimese temporündajana. “Helaril on jalg ka pisut haige ja vaatasime, et ta koormus ei oleks suur,” põhjendas Matt.

Kahe kuu pärast toimuvatel meistrivõistlustel tahetakse taas mängida kuldmedalitele. Asja teeb keerulisemaks see, et mehed mängivad Tallinnas, Tartus ja Saaremaal. “Meil läheb tavaliselt esimene mäng kokkumängu lihvimiseks, sest kahjuks pole võimalust koos treenida. Seni oleme niimoodi hakkama saanud,” lausus Joosep Matt.

Kolmandaks tuli Põltsamaa Spordikool, võites 3.-4. koha mängus 3:0 Võru. 5.-6. koha kohtumises oli SK Tats Tallinn 3:0 parem Premium 7/Salva Tartust.

Pärnus toimunud neidude U-20 vanuseklassi EVF karikavõistluste finaalturniiril kaotas Saaremaa Spordikool 3.-4. koha mängus Viljandi Spordikoolile 0:3.

Saaremaa spordikooli võistkonnas mängisid: Karli Allik, Denis Losnikov, Helar Jalg, Kauri Teern, Romet Algo, Martin Meerits, Marek Kesküll, Janno Õunpuu, Vilmar Uljas, Trevor Ling, Alari Saar ja Johan Vahter.

Print Friendly, PDF & Email