Spordiliidu kodulehte ründas häkker (3)

Saaremaa spordiliidu kodulehelt www.saaresport.ee võis eile lugeda järgmist teadet: “Keegi väga südametu ja pahatahtlik kurikael on täna öösel www.saaresport.ee kodulehte rünnanud ja selle tühjaks teinud.”

Spordiliidu tegevtöötaja Käthe Pihlak ütles Saarte Häälele, et koduleht tehti täiesti tühjaks. Lehest oli siiski olemas tagavarakoopia, tänu millele saab lehe taastada.

Pihlak märkis, et tegemist oli arvatavasti turvaauguga, mille põhjustas vigane tarkvara. “Viimasel ajal on spordiliidu lehte mitmel korral meedias kiidetud, küllap tahtsid häkkerid meid tagasi maa peale tuua,” arvas Pihlak.

Kes ja miks häkkis, seda Pihlak öelda ei osanud. Tühjaks tehtud kodulehel oli ingliskeelne kiri, mis teatas, et tegu pole mingi mänguga, vaid täiesti tõsise asjaga. Häkker varjunimega r0L11nK väidab end kuuluvat kogukonda, mida ühendab veebisait http://hacker-newbie.org/ ning olevat Indoneesia päritolu. Avalehele oli jäetud teade: “Silence is golden” [Vaikimine on kuld].

Print Friendly, PDF & Email