Leedulasi meelitavad loodus ja tuulikud (1)

Leedulasi meelitavad loodus ja tuulikud

KATI AUS: „Oli suur rõõm tõdeda, et leedukas teab hästi, mis on Saaremaa ja kus me asume.“ Foto: Sander Ilvest

Nädalavahetusel Vilniuses toimunud rahvusvahelisel turismimessil Adventur 2013 tutvustasid Arensburgi Reisid OÜ ja Kuressaare turismiinfokeskuse esindajad leedulastele Saaremaad ja siinseid puhkamisvõimalusi.

Turismispetsialisti Kati Ausi sõnul on kõnealune mess varasematel aastatel toimunud messi Vivattur asendaja. Mess oli jaotatud kolme halli vahel, millest üks kandis teemat “Aktiivne puhkus”. Selles hallis pakuti messikülastajaile Ausi sõnul erinevaid aktiivse puhkuse võimalusi.

Saaremaa oli rahvusvahelises hallis esindatud 6 m2 pinnal, kus taustapildiks oli juba tuntud Kuressaare talisuplejate foto. Kati Ausi sõnul küsiti messil foto kohta palju, kas tegemist on Soome saunaga. “Messil jagatud leedukeelsed Saaremaad tutvustavad trükised võeti vastu soojalt, sest kellele ei meeldiks teha reisiplaane oma emakeelse raamatu põhjal. Oli suur rõõm tõdeda, et leedulane teab hästi, mis on Saaremaa ja kus me asume,” rõõmustas Aus. Saar-tel käinud kinnitasid, et neile Saaremaal väga meeldis. “Küsimusele, mis meeldib, vastati nagu ühest suust, et loodus ja tuulikud.”

Paljud messiboksi külastajad kinnitasid turismispetsialisti sõnul, et on käinud Saaremaal – kes 30 aastat tagasi ja kes eelmisel suvel. “Ei olnud vähe ka neid, kes olid just Saaremaa oma suvistesse plaanidesse pannud ja tundsid heameelt, et saavad nüüd kinnitust, et nende plaanid on õiged,” tõdes Aus. Saarlastel kaasas olnud jalgratta- ja matkaradadevoldikute kuhjad vähenesid Ausi sõnul kiiresti. “Palju astus meie juurest läbi giide, kes soovisid Saaremaast filmi, mida pikal reisil grupile bussis näidata. Palju tunti huvi Saaremaale reisimise võimaluste kohta,” kinnitas Kati Aus. Ta lisas, et kui nooremad inimesed suhtlesid messil inglise keeles, siis keskealised olid mures, kas Saaremaal veel vene keelt räägitakse.

Print Friendly, PDF & Email