Kui präänikuga ei saa, tuleb piitsaga

Täna toimub Kuressaare linnavalitsuses taas “öise elu” kohtumine. Ajakirjandust seekord juurde ei lasta. Miks, võib vaid arvata.

Karta on, et sellelt ümarlaualt mingit asjalikku kokkulepet ei tule. Tunnistab ju Kuressaare linnavõim isegi, et neil on käed seotud. Ööklubide omanikud saavad tõesti kõrges kaares siristada: seadus on nende poolt. Linn võib küll juhtumipõhiselt hakata neid keelama, kuid see viib vast vaid kohtusse.

Ehk jõutakse ümarlaual tõesti kokkuleppele, et alkoholi müük lõpetatakse varem, kuid see ei lahenda tegelikult mitte midagi muud peale selle, et kojamehed saavad hakata varem linna koristama.

Juhul, kui Kuressaare linn tahab tõesti midagi ette võtta, aga tunneb, et “käed on seotud”, tuleb riigi seadusandlikule kogule märku anda, et asjad on hulluks läinud. Ja kui see kogu sellest aru saab, tehakse ümber ka seadus. Vaevalt et muidu tahaks üks ärimees oma äri kinni panna.

Liiati, kes tõestab, et järjekordne jommis rusikakangelane või aknalõhkuja jõi oma liigse vägijoogi just tema asutuses.

Print Friendly, PDF & Email