Homost Saksamaa välisminister tekitas diplomaatilise skandaali Venemaaga

Homost Saksamaa välisminister tekitas diplomaatilise skandaali Venemaaga

VÕITLEB: Sel nädalal asus Saksamaa välisminister Guido Westerwelle aktiivselt kaitsma Venemaa seksuaalvähemusi. Analüütikute arvates seadis ta aga sellega ohtu Saksamaa head suhted Venemaaga. Foto: internet

Ebatraditsioonilise seksuaalse orientatsiooni poolest tuntud Saksamaa välisminister Guido Westerwelle kritiseeris avalikult Venemaad homode vastu suunatud seaduse vastuvõtmise pärast, tekitades sellega diplomaatilise skandaali kahe riigi suhetes.

Saksa ajakirjanduse teateil olevat Saksamaa välisminister selle nädala alguses toimunud diplomaatilisel vastuvõtul Venemaa suursaadikule öelnud, et tema arvates rikkuvat Venemaa uus seadus, mis keelab homoseksuaalse propaganda, Euroopa inimõiguste kaitse konventsiooni ja et tulevikus hakkab see seadus raskendama Venemaa suhtlemist kogu Euroopa Liiduga.

Saksa nädalakirja Der Spiegel andmetel olevat Westerwelle märkinud, et olles “Venemaa sõber ja riikidevaheliste heade suhete pooldaja”, on ta siiski sügavalt pettunud Venemaa seadusandjate initsiatiivist, sest “demokraatlikus ühiskonnas peavad vähemuse õigused olema kaitstud”.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email