Puugihaigustesse nakatumine vähenes

Võrreldes 2011. aastaga vähenes Saare maakonnas mullu nii puukentsefaliiti kui ka -borrelioosi nakatumiste arv.

Kui 2011. aastal oli entsefaliidijuhte 51, siis läinud aastal 21. Tunamulluste borrelioosijuhtude arv oli terviseameti andmeil 363, mullu aga 238. Saare maakond on borrelioosi nakatumise poolest aga endiselt Eestis esimeste seas.

Maakonnas registreeriti mullu borrelioosihaigeid 238, teadaoleva nakatumiskoha järgi on aga kirja pandud 184 haigusjuhtu.

“Kõik inimesed ju ei tea, kust nad on puugi saanud,” tähendas tervisekaitseinspektsiooni avalike suhete juht Iiris Saluri. “Kui vaadata registreeritud haigusjuhte nakatumiskoha järgi, on vaid Harjumaa (237 juhtu – toim) Saaremaast eespool.”

Haigestumine 10 000 elaniku kohta on aga kõige kõrgem just Saare maakonnas – 68,4.

Enim registreeriti Saare maakonnas mullu puukborrelioosi ehk Lyme`i tõppe nakatumist augustis – 54 korral, kõige vähem aga veebruaris – 4. Ka entsefaliidijuhte oli kõige rohkem augustis – 7. Ühtegi uut entsefaliidijuhtu ei täheldatud ajavahemikus jaanuarist juuni lõpuni ega novembris-detsembris.

Print Friendly, PDF & Email