Valjala tantsurühmad sõidavad XV Viljandi talvisele tantsupeole (2)

Eilse seisuga oli Saaremaalt laupäeval toimuvale XV Viljandi talvisele tantsupeole minemas vaid kaks tantsurühma – Valjala segarühm ja naisrühm Mariannid, juhendaja Mari Soots.

Peakorraldaja Vaike Rajaste sõnul osaleb seekordsel tantsupeol rekordiline arv – 101 tantsukollektiivi. See tantsupidu on Viljandis ka viimane, kuid Rajaste kinnitusel on juba tekkinud uued mõtted ka uue peo korraldamiseks.

Küsimusele, mis on teinud talvise tantsupeo nii menukaks, vastas Rajaste, et see annab võimaluse vahepeal tantsida neid tantse, mis ei ole raamidesse seatud. “Keegi ei ütle, kuidas peab, vaid ma tantsin nii, et tunnen, et mul on mõnus, “märkis Rajaste, lisades, et tema arvates see toobki tantsijaid kokku. “See on tantsijate endi pidu, et nautida konkreetse ja täpse töö vahele ka vabadust,” tähendas ta.

Tantsupeole Rajaste sõnul veel registreerida saab, kuid putru tellida enam mitte.

Talvine tantsupidu Viljandis pakub tegevust terveks päevaks. Üritus algab õpitubadega, rongkäik ja õuesolemine algab kella poole kolme paiku.

Print Friendly, PDF & Email