Saarlaste paranenud elujärg? (2)

Neid, kes püksirihma pingutama ja peost suhu elama peavad, on meie seas ilmselt rohkem kui mõni üksik. Näitas ju meie käesoleva nädala tänavaküsitluski, et väga paljude jaoks on 1000eurone palk täitumatu unistus – hea, kui alampalgaga kuidagi välja venitab.

Millega seletada seda, et mullu jäi Saare maakonnas kohalikel omavalitsustel kulutamata koguni 27 221 eurot riigieelarvest toimetuleku toetusteks eraldatud summast?

Kas inimesed ei oska sotsiaaltoetusi küsida või ei leia sotsiaaltöötajad abivajajaid lihtsalt üles? Või ei luba nigelasse olukorda sattunul abi küsida kartus kaasinimeste silmis häbisse jääda? Või on inimeste elatustase paranenud? Töötud saanud tööd ning mõnigi pereisa läinud leivaraha teenima mandrile või suisa piiri taha?

Nüüd jääb loota, et sotsiaaltoetuse vajajate hulk ootamatult ei suurene, kuna mulluse ülejäägi tõttu eraldati käesolevaks aastaks meie maakonna omavalitsustele toimetulekutoetusteks ligi 70 000 eurot vähem.

Print Friendly, PDF & Email