Ajakirjanik Risto Berendson kurjamitele asu ei anna (2)

Ajakirjanik Risto Berendson kurjamitele asu ei anna

Foto: Raul Vinni

Eestis on vähe ajakirjanikke, kes tahavad ja julgevad kajastada kriminaalse maailma tegemisi. Hoolimata ähvardustest ja isegi lubadustest elu kallale kippuda on Postimehe krimireporter Risto Berendson sellega hakkama saanud.

Kuritegeliku maailma autoriteedid, suuremad ja väiksemad vargad, mõrvarid ja pätid, spekulandid ja aferistid ei ole just selline kaader, kellega kõik ajakirjanikud sooviksid ja julgeksid tegeleda. Kompromissitu tegevuse eest tituleerivad kolleegid Risto Berendsoni meheks, kes ei karda.

“Kindlasti olen ma oma ajakirjanikutöö jooksul kirjutanud asju, mida paljud teised ei oleks teinud,” tunnistab Risto Berendson. “Ma ei põe, sest töö on selline. Muidugi on ka olukordi, kui peres on olnud õnnetus või süüdistatakse kedagi piinlikus kuriteos, aga ajakirjanik on ka arusaaja ja keegi ei lähe sihilikult kurja tegema, tuleb olla mõistlik mees. Kui inimene ei taha rääkida, siis ta ei räägi.”

Berendson tunnistab, et järgmisel päeval pärast artikli ilmumist on ta vahel siiski mõelnud, et võibolla oleks pidanud seda lugu seekord kuidagi teistmoodi kirjutama.

Postimehe uurivas toimetuses on õnneks aega teemaga tõsisemalt tegeleda. Artikli võib rahulikult valmis kirjutada ja järgmisel päeval, kui öö on magatud, saab loo värske pilguga üle vaadata. Tihti võimaldab see teha korrektuure ja muuta artikli tonaalsust.

Edasi loe luapäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email