Kuressaare antiigipealinnaks (5)

Lühike ringkäik talvises Kuressaares toob pähe küsimuse, miks ei taotle Kuressaare lisaks terviselinna tiitlile suveks antiigipealinna nimetust? Kui naabersaarel Hiiumaal ei ole mitte ühtegi antiigipoodi, siis Kuressaares saab neid suvel kokku lugeda seitse. Kui siia lisada mitmesugused “kaltsupoed”, komisjonikauplused ning taaskasutuskeskused, peaks antiigipealinna tiitli kätte saama küll.

On ju kesklinnas piisavalt tühjaltseisvaid ajaloolisi hooneid, kuhu hea pealehakkamise korral saaks rajada uusi antiigiärisid. Ning arvestades sellega, et nõukogudeaegsed tarbeesemed on juba muutunud antiigiks, ei ole Saaremaal lähiajal ka kauba puudust karta. Mis eriti tore, naaberriigist Venemaalt saab väärt kraami lihtsalt juurde tellida.

Seega võib öelda, et kuld, briljandid ning hõbelusikad on küll kindel investeering, kuid prügimäele ei tasu saata ka nõukogudeaegseid tarbeesemeid. Kui mitte enne, siis sel suvel avataval uuel antiigiturul ise kaubeldes saavad saarlased oma vanavara eurodeks vahetada.

Print Friendly, PDF & Email