Varsti avatakse Saaremaa-Hiiumaa vaheline jäätee (7)

Maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik ütles Saarte Häälele, et järgmise nädala keskel võidakse Saaremaa ja Hiiumaa vahel avada jäätee üle Soela väina.

Direktori sõnul vastas eile jää paksus normidele. Probleemiks oli vaid poole kilomeetri pikkune rüsijää lõik trassi Saaremaa poolses otsas, kuid sellest üritatakse mööda minna või jääd siledamaks freesida.

Kuivastu ja Virtsu vahel lähema nädala-pooleteise jooksul jääteed avada plaanis ei ole, sest seal on rüsijääd kokku 3,5 kilomeetri ulatuses. Samas ei võimalda jää paksus Suurel väinal rüsijääd freesida.

Eile tehti uuringuid ka Hiiumaa ja mandri vahelisel trassil. Raadik rõhutas, et kui maanteeamet avab jäätee, siis ta ka vastutab reisijate ja nende vara eest. Seetõttu tulebki läbi viia põhjalik eeltöö.

Kaarma valla halduse peaspetsialisti Maidu Otsa andmeil käib küll mootorsaan üle jää Abrukale, aga autoga seal veel jääle minna ei saa.

Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam kinnitas samuti, et mootorsaaniga saab Vilsandile sõita. Kohalikud mehed on oma sõnul ka sõiduautoga juba Vilsandile sõitnud, aga seda teeb igaüks loomulikult omal vastutusel.

Print Friendly, PDF & Email