Kaasaegne ahiküte

Kaasaegne ahiküte

Foto: www.saarekyttevesi.ee

Ahiküte on üks vähestest võimalustest tänapäeval olla sõltumatu või vähemsõltuv üha kallinevast elektrist. Ahju võib ehitada endale ise, järgides kõiki seadusest tulenevaid nõudeid, kuid mõttekam on kasutada kutsetunnistusega pott-sepa teenust.

Ahikütte juures on määravaks:

• maksimaalne tuleohutus

• kõrge kasutegur

• kasutatud materjali kõrge kvaliteet

• kütmisvõimsus

• kompaktsus

• kütmismugavus

• ahju aktiivne eluiga

• nägus disain.

Maksimaalne tuleohutus

Kütteseadmete ja korstnate tuleohutusnõuded ei ole koostatud päästeameti inspektori jaoks, vaid ikka kütteseadme kasutaja elu ja vara turvalisuse tagamiseks. Laias laastus koosneb ahiküttesüsteem ühest või mitmest kütteseadmest, korstnast ning neid ühendavast viimalõõrist ehk sleppest.

Mitte ühegi loetletud süsteemiosa välispinna temperatuur ei tohi ületada80°C. Erandiks on vaid saunakeris ja pliidiraud. Küttesüsteemi paigaldamisel tuleb rangelt jälgida tootjapoolseid juhiseid. Iga eriprojekti järgi ehitatud lahendus peab olema ennekõike ohutu.

Paavo Pentinen
pottsepp, Saare Küttevesi 

Edasi loe jaanuarikuu Oma Kodust.

Print Friendly, PDF & Email