Põlvkonnavahetus Vätta külaseltsis

Põlvkonnavahetus Vätta külaseltsis

HEA NÕU: Seltsi liikmed (paremalt) Jüri Lepik, Helin Koitmäe, Aneta Lepp, Margit Malk, Monika Suurpere, Karel Liiv ja Anni Koitmäe kuulavad, mida on noorematele öelda seltsi eelmise juhatuse liikmel Helbe Sepal (vasakult esimene). Foto: Sander Ilvest

Eelmise aasta maikuus peetud üldkoosolekul vahetus Vätta poolsaare külade seltsis kogu juhatus. “Eelmine koosseis ütles, et nad on juba vanad ja enam ei jaksa, et värsket verd oleks vaja,” ütleb Margit Malk uuest juhatusest.

Uue juhatuse liikmed on aga nii värsked, et alles õpivad seltsi juhtimist ja ürituste läbi viimist, nagu nad ise tagasihoidlikult viitavad. Siiski, eelmisel suvel korraldati seltsimaja õuel edukalt jaanipidu, augustis taasiseseisvumise puhul Eesti Pidu ühes simmaniga, detsembri lõpus aastavahetuspidu ja kolmekuningapäeval poolsaare lastele jõulupidu.

Alates oktoobrist on seltsimajas iga kuu viimasel kolmapäeval mälumäng, milles võivad kaasa lüüa kõik, ka need, kes pole seltsi liikmed.

“Väga vähe on olnud osalejaid,” tunnistab seltsi esimees Jüri Lepik. “No eelmine kord oli siiski juba neli võistkonda,” lisab Jüri elukaaslane Helin Koitmäe optimistlikumalt. Pole tähtis, kui palju on võistlejaid, tähtis on, et koos oleks tore.
Jüri Lepik tunnistab, et eks see ole ikka paras peavalu mõelda välja tegevusi, millega inimesed kaasa tulevad. “Ühele ei sobi üks, teisele teine.”

Juunikuus kuulutati valla lehes, et igal neljapäeval on seltsimaja uksed avatud. Alates kella kuuest õhtul ootab juhatus inimesi pakkuma ideid, mida ühiselt ette võtta, aga ka kurtma oma muresid ja jagama rõõme.

“Terve suve läbi käisime seltsimajas, aga ainult juhatus tuli kohale,” tunnistab Margit Malk. “See-eest meil oli lõbus, grillisime ja mõtlesime, mis me kõik peaks ära tegema.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email