Saaremaa Päike ootab taas noorte äriideid

Kohalike koolinoorte äriideede konkurss Saaremaa Päike 2013 kuulutati läinud nädalal välja, mis tähendab, et kõigi kuni 24aastaste noorte säravad ideed on võistlustulle oodatud.

Koolinoorte äriideede konkurssi viivad juba viiendat aastat järjest läbi Saaremaa ettevõtjate liit (SEL), SA Saaremaa Arenduskeskus ja Saarte koostöökogu. SELi juhatuse assistent Kristi Steinberg julgustas kõiki konkursist osa võtma. “Tsiteerides Kjell A Nordströmi ja Jonas Ridderstråle raamatut “Funky Business”, siis – üha enam põhineb motivatsioon pigem väärtusel kui rahal,” ütles Steinberg. Tema sõnul soovivad konkursi korraldajad eelkõige noortele tutvustada ettevõtluse kui elustiili valikut ja võimalust. “Leida Saaremaad ja kohalikku ettevõtlust puudutav idee, see paberile kirja panna, argumenteerida ning kaitsta – on hea väljakutse,” arvas ta.

Konkursi Saaremaa Päike 2013 ürituste raames on osavõtjatel võimalik kohtuda mitmete edukate ettevõtjatega, kellelt nõu küsida. “Kogemused, teadmised ja julgus, need on väärtused, mida iga osalenu saab edaspidises elus rakendada ideede elluviimisel,” kinnitas Kristi Steinberg. Nagu varasematel aastatel, premeeritakse nüüdki parimaid ning auhinnafond on sel aasta suisa 1000 eurot.

Steinbergi sõnul tasub kindlasti osaleda ka põhikooli noortel ja asjatu on kartus, et gümnaasiumiõpilastega ei suudeta võistelda. “Tulemused on näidanud, et ka nooremad osalejad on edukad,” kinnitas ta. Näiteks 2010. aastal sai auhinnalise koha Aste põhikooli võistkond Päikeselapsed ning 2012. aastal oli esinelikus ja sai auhinna Lümanda põhikooli võistkond Kena Kivi. “Ei ole olemas halba ideed!” rõhutas SELi juhatuse assistent.

Täpsemalt saab äriideede konkursil osalemise kohta uurida SELi kodulehel www.seliit.ee.

Print Friendly, PDF & Email