Politseipealikega talvevihmas balletisamme harjutamas (1)

Politseipealikega talvevihmas balletisamme harjutamas

ALKOMEETRI NÄIT ON NULL: 13-aastane pealinna poiss on oma kinnitusel vanaemale külla sõitnud. Alkomeetrisse puhuma on ta meelsasti nõus. Foto: Sander Ilvest

2012. aasta viimasel pühapäeval, 30. detsembril kutsuti Saarte Hääle ajakirjanik koos fotograafiga kaasa politsei jalgsipatrulli, et tutvustada lehelugejatele politseitöö argipäeva.

Tegemist ei olnud siiski igapäevaselt Kuressaare tänavaid sammudega mõõtvate tavapolitseinikega, vaid kontorilaua tagant ajasid end püsti Lääne prefektuuri Kuressaare politseijaoskonna juht Kaido Vahter ning menetlus- ja ennetusteenistuse vanem Meelis Juhandi.

Patrullkäik Kuressaares algab kell 18

Uhiuues politseimajas end patrullkäiguks riidesse sättiv Kaido Vahter selgitab, et patrulli eesmärgid on kontrollida kergliiklejaid ja utsitada varjualust otsima võimalikke tänavale magama jäänud kodanikke, kes muidu ilmselt ära külmuksid. Veel peetakse silma peal pikanäpumeestel. Keskendutakse peamiselt kesklinnale, kus võib tõenäoliselt kohata inimesi, kes pole pikkadest pühadest veel kaineks saanud.

Küsimusele, kui tihti jaoskonna juht ise patrullis käib, vastab Vahter, et kord kuus on ta välitöö tegemise endale plaani võtnud. Politseijuht on seadnud eesmärgiks, et kõik mundrit kandvad töötajad (nn kontoris töötavad korrakaitseametnikud) käiksid vähemalt kord kuus ka tänaval patrullimas. Ennekõike selleks, et saada reaalset pilti nii linnas kui ka maakonnas toimuvast.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email