Norma Helde kuulutati Spordihingeks (FOTOD)

Norma Helde kuulutati Spordihingeks

Foto: Sander Ilvest

2012. aasta Saaremaa Spordihinge tiitli sai ujumistreener Norma Helde.

Saaremaa spordiliit kuulutas Spordihinge välja juba viiendat korda ja sellega tunnustatakse pikaajalist tänuväärset tööd Saare maakonna spordi edendamisel.

1949. aastal sündinud Norma Helde on olnud Saaremaal aastakümneid oma alal ainuke ja hinnatud treener, juhendaja ja õpetaja. “Tema õpilaste arv ulatub tuhandetesse, kui mitte kümnetesse tuhandetesse,” ütles pidulikul hooaja lõpetamisel Saaremaa spordiliidu juht Kalev Kütt.

Norma Helde töötab Kuressaare gümnaasiumis 1981. aastast. Ta on kahekordne Eesti meister ja kuulus 1967–1970 Eesti koondisse. Helde teeb siiani ise sporti ja osaleb veteranide võistlustel Eestis ja mujalgi.

Olgu siinkohal ära märgitud ka eelmised Spordihinged, kelleks 2008. aastal oli kergejõustikutreener Milvi Viss, 2009. aastal malemees Juuno Jalakas, 2010. aastal Leisi spordimees Väino Vaha ja möödunud aastal judotreener Heigo Kips, kes ka tänavusele Spordihingele auhinna üle andis.

Alver Kivi / Sander Ilvest

Print Friendly, PDF & Email