Toidukaupluste jõulumüügihitt olid mandariinid

Suuremad üle-eestilised kauplusteketid kinnitasid pühadejärgselt, et kõige enam ostsid inimesed tänavusteks jõulupühadeks mandariine.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu tõdes Saarte Häälega kõneledes, et saarlaste ostuharjumused ei erinenud kuigivõrd ülejäänud eestlaste omadest. Kui mandrimaal oli jõulumüügi kõige enam ostetud kauba esikolmikus Viru Valge viin, mandariinid ja kilepiim, siis Saaremaal troonisid esikolmikus mandariinid, vikerforellifilee ja Viru Valge. Lisaks osteti Saare Selverist hulgaliselt piima ja Jägermeisterit.

Ka Maximast ja Rimist osteti kõige enam just mandariine. Lisaks mandariinidele läks Maxima teatel neil hästi kaubaks jahutatud forell.

“Jõululauale pandi traditsiooniliselt liha ja verivorsti, aga väga suure kasvu tegid ka kala- ja punase kalamarja müük,” tõdes ka Vilu. Mandariine osteti Selveritest ligi 100 tonni, Maximatest ligi 160 tonni ja Rimidest üle 300 tonni.

 

Print Friendly, PDF & Email